La vida quotidiana a l'Alt Pirineu

La vida quotidiana a l'Alt Pirineu · Des d'una perspectiva etnobotànica

Els pobles, els horts, les terres, els prats i els boscos.

“La vida quotidiana a l’Alt Pirineu des d’una perspectiva etnobotànica” és una finestra oberta a un estil de vida ja passat però en el qual hi podem trobar moltes eines per  construir una societat del futur viva, dinàmica i arrelada a la terra. 

L’obra recull el testimoni de més de 60 persones, majoritàriament grans, que com si de les peces d’un trencaclosques es tractés, van reconstruint el quotidià de la vida a l’Alt  Pirineu durant la primera meitat del segle XX. Un quotidià estretament lligat a la terra i, per tant, als recursos que aquesta proporcionava: plantes, tant silvestres com cultivades, que es feien servir pràcticament per tot. 

El relat es construeix a partir de cites textuals aportades pels testimonis, fet que permet al lector submergir-se plenament en les històries i vivències recollides. D’aquesta manera, sense adonar-nos-en ens trobarem enmig un poble, un hort, unes terres, uns prats, o uns boscos que de cop i volta començarem a entendre de nou. I quan els entenguem els començarem a valorar: sabrem per què són importants i sabrem quins recursos ens poden proporcionar, recursos que fins ara se’ns havien fet invisibles als ulls. 

Es tracta de recuperar, conservar i difondre uns coneixements tradicionals indispensables per entendre l’Alt Pirineu i construir-ne el futur. Perquè amb cada padrí i padrina que mor es perd una part d’un patrimoni col·lectiu forjat al llarg de segles i ens tornem una mica més analfabets dels nostres paisatges.

Esperem que aquest llibre ens ajudi poder-los llegir de nou i a entendre la cultura, la gastronomia i la personalitat de l’Alt Pirineu i la seva gent. Moltes gràcies a totes les persones que l’heu fet possible.

Llegeix més
20,00 € (amb impostos)
Referència:
Detall del producte
Productes relacionats
MANUAL DE PLANTES MEDICINALS MANUAL DE PLANTES MEDICINALS
Veure més
20,00 € (amb impostos)
Plantes medicinals es una guia que il·lustra i descriu les plantes remeires més revellants que viuen als prats, marges, camps i boscos de la nostra geografia. Està escrita amb l’objectiu que tothom pugui conèixer i...
Vista ràpida
Pack : Llibre+Calendari+Rosa mísitica Pack : Llibre+Calendari+Rosa mísitica
Veure més
Limited special offer
28,50 € (amb impostos) 33,50 €
-5,00 €
Un pack per als amants de l'Alt Pirineu, on trobareu la recerca etnobotànica realitzada a l'Alt Pirineu (La Vida quotidiana a l'Alt Pirineu), acompanyada del Calendari del Bon Consumidor i d'un paquet de Rosa Mísitica...
Vista ràpida
Altres usuaris han comprat

Menú

Configuració