30 varietats tradicionals del nord del Cadí-Moixeró

30 varietats tradicionals del nord del Cadí-Moixeró

Un llibre sobre varietats agrícoles i ornamentals tradicionals per tal de poder (re)descobrir aquestes varietats i tornar-les a cultivar i consumir.

El llibre que teniu a les mans pretén donar a conèixer i revaloritzar les varietats agrícoles tradicionals i les plantes ornamentals tradicionals de la cara nord del Cadí-Moixeró, la plana cerdana i el Baridà, juntament amb tots els coneixements associats al seu cultiu i consum. Conté un recull de 30 d’aquestes espècies i varietats, que haurien pogut ser unes altres i, també, n’haurien pogut ser moltes més. En conjunt, es calcula que existien aproximadament unes 300 varietats. Per tant, es tracta d’una petita porció d’aquesta àmplia, fràgil i singular agrobiodiversitat que tan important és documentar i conservar. 

L'interès en recopilar aquestes varietats i plantes és conservar i posar en valor un patrimoni col·lectiu que és part de la identitat i de la cultura locals. Més enllà de la qüestió documental, el contingut d'aquest llibre ha de permetre refer els vincles amb el territori. També, ha d’afavorir un futur que, combinant innovació i tradició, estigui impregnat d'aquestes varietats i plantes: els seus colors, les seves formes, els seus aromes i els seus usos culinaris, ornamentals o medicinals. Així, a través de l'etnobotànica, es busca consolidar un territori amb identitat, sostenible i atractiu per a les generacions futures.

Aquest llibre ha estat elaborat i editat pel Col·lectiu Eixarcolant, amb la col·laboració del Parc Natural del Cadí-Moixeró, i és fruit dels resultats d’un projecte de difusió dels coneixements tradicionals relatius a la biodiversitat cultivada al Parc Natural del Cadí-Moixeró, que s’ha realitzat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Agrícola de desenvolupament rural.

Llegeix més
10,00 € (amb impostos)
Referència:
Detall del producte
Productes relacionats
Des de les Golfes Des de les Golfes Des de les Golfes
Veure més
15,00 € (amb impostos)
Quan la ficció permet combinar a la perfecció relat novel·lesc i comunicació científica, en un format totalment innovador i atractiu per als joves lectors. Des de les golfes és l’aventura vital de dues noies, l’Anna...
Vista ràpida
Altres usuaris han comprat

Menú

Configuració