30 varietats tradicionals del nord del Cadí-Moixeró

30 varietats tradicionals del nord del Cadí-Moixeró

Un llibre sobre varietats agrícoles i ornamentals tradicionals per tal de poder (re)descobrir aquestes varietats i tornar-les a cultivar i consumir.

El llibre que teniu a les mans pretén donar a conèixer i revaloritzar les varietats agrícoles tradicionals i les plantes ornamentals tradicionals de la cara nord del Cadí-Moixeró, la plana cerdana i el Baridà, juntament amb tots els coneixements associats al seu cultiu i consum. Conté un recull de 30 d’aquestes espècies i varietats, que haurien pogut ser unes altres i, també, n’haurien pogut ser moltes més. En conjunt, es calcula que existien aproximadament unes 300 varietats. Per tant, es tracta d’una petita porció d’aquesta àmplia, fràgil i singular agrobiodiversitat que tan important és documentar i conservar. 

L'interès en recopilar aquestes varietats i plantes és conservar i posar en valor un patrimoni col·lectiu que és part de la identitat i de la cultura locals. Més enllà de la qüestió documental, el contingut d'aquest llibre ha de permetre refer els vincles amb el territori. També, ha d’afavorir un futur que, combinant innovació i tradició, estigui impregnat d'aquestes varietats i plantes: els seus colors, les seves formes, els seus aromes i els seus usos culinaris, ornamentals o medicinals. Així, a través de l'etnobotànica, es busca consolidar un territori amb identitat, sostenible i atractiu per a les generacions futures.

Aquest llibre ha estat elaborat i editat pel Col·lectiu Eixarcolant, amb la col·laboració del Parc Natural del Cadí-Moixeró, i és fruit dels resultats d’un projecte de difusió dels coneixements tradicionals relatius a la biodiversitat cultivada al Parc Natural del Cadí-Moixeró, que s’ha realitzat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Agrícola de desenvolupament rural.

Llegeix més
10,00 € (amb impostos)
Referència:
Detall del producte
Productes relacionats
MANUAL DE PLANTES MEDICINALS MANUAL DE PLANTES MEDICINALS
Veure més
20,00 € (amb impostos)
Plantes medicinals es una guia que il·lustra i descriu les plantes remeires més revellants que viuen als prats, marges, camps i boscos de la nostra geografia. Està escrita amb l’objectiu que tothom pugui conèixer i...
Vista ràpida
Altres usuaris han comprat
Calendari del Bon Consumidor 2024 Calendari del Bon Consumidor 2024 Calendari del Bon Consumidor 2024
Veure més
Limited special offer
6,00 € (amb impostos) 10,00 €
-4,00 €
Calendari il·lustrat, amb 12 relats pensats per adults i infants, que podràs retallar i convertir en un magnífic conte. Acompanyats dels seus protagonistes els calendaris  ens volen descrobrir com podem esdevenir...
Vista ràpida

Menú

Configuració