30 varietats tradicionals de l'Alt Pirineu

30 varietats tradicionals de l'Alt Pirineu

Un llibre sobre varietats agrícoles i ornamentals tradicionals per tal de poder (re)descobrir aquestes varietats i tornar-les a cultivar i consumir. 

En aquest llibre trobem alguns exemples de varietats singulars que els padrins i padrines conserven des de fa generacions. Aquestes espècies i varietats són un patrimoni imprescindible per entendre la cultura, la gastronomia i la personalitat del territori i de la seva gent, per preservar els paisatges i la seva diversitat. Conèixer-les i cultivar-les és per tant, imprescindible per poder mantenir l’agrobiodiversitat que representen aquestes varietats tan ben adaptades al territori, i per tant més resilients, i pel seu paper com a base de les xarxes tròfiques i el manteniment dels pol·linitzadors. 

Aquest llibre ha estat elaborat i editat pel Col·lectiu Eixarcolant, amb la col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu i Salvatgines, i és fruit dels resultats d’un projecte de difusió dels coneixements tradicionals relatius a la biodiversitat cultivada al Parc Natural de l’Alt Pirineu, que s’ha realitzat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Agrícola de desenvolupament rural.

Llegeix més
10,00 € (amb impostos)
Referència:
Detall del producte
Productes relacionats
Altres usuaris han comprat
Herbacol (Cynara cardunculus) Herbacol (Cynara cardunculus) Herbacol (Cynara cardunculus)
Veure més
3,00 € (amb impostos)
50 llavors Card coler, escardasses.  Un cop plantada creix pràcticament sense que hi fem res durant tota la vida. L’aspecte general és d’escarxofera, però amb una “carxofa” les fulletes de la qual (bràctees) acaben...
Vista ràpida

Menú

Configuració