Calendari del bon consumidor 2020

10,00 €
Impostos inclosos

Més de 240 il·lustracions de varietats agrícoles tradicionals i espècies silvestres comestibles.

Graella retallable amb els productes de temporada que es poden consumir cada mes

Per cada mes, una il·lustració i un text sobre aspectes relatius a la sostenibilitat i el consum, amb consells bàsics perquè totes i tots puguem ser millors consumidors.

Quantitat
No hi ha prou producte en estoc

  • Pagaments segurs Pagaments segurs
  • Enviaments a domicili Enviaments a domicili

Ser bons consumidors, o millor dit, consumidors conscients: pensar en les externalitats (positives o negatives) que la nostra acció quotidiana de consum té sobre la societat i el territori, i actuar (dins les nostres possibilitats) amb l’objectiu d’incrementar-ne les positives i minimitzar-ne les negatives. I encara més, actuar proactivament per fer que aquest model de consum deixi de ser l’excepció i esdevingui la norma. 

El Calendari del Bon consumidor 2019 està concebut per mostrar, de forma visual i atractiva però també amb tot el rigor científic, la necessitat de fomentar el consum de productes de temporada i proximitat produïts de forma sostenible com a element clau garantir la viabilitat de l’agricultura i preservar la biodiversitat, els paisatges, i els serveis ecosistèmics dels quals tots depenem. I també per fer front al canvi climàtic.

En cadascun dels mesos hi trobareu il·lustrades 24 varietats agrícoles tradicionals i espècies silvestres, que són una petita mostra de totes les que es poden consumir aquell mes. Podeu consultar-les totes a la graella retallable que hem incorporat com a novetat a l’edició d’enguany, per tal que us sigui d’allò més fàcil saber en tot moment quins són els productes de temporada que podeu consumir. 

Els mesos estan encapçalats per una il·lustració i un breu text basat en evidències científiques sobre aspectes relatius a la sostenibilitat i el consum, amb consells bàsics perquè tots puguem ser millors consumidors.  Els protagonistes de cadascuna d’aquestes il·lustracions són espècies animals escollides precisament perquè les seves poblacions es troben amenaçades o en declivi a causa d’amenaces derivades de l’activitat humana.

Adquirint aquest calendari, autoeditat pel Col·lectiu Eixarcolant, i idea original de la il·lustradora Estela de Arenzana i l’Associació Agroecològica de Can Mercaderet,  esteu contribuint a fer possibles projectes que precisament tenen l’objectiu de fomentar el desenvolupament d’un sistema de producció, distribució i consum d’aliments més sostenible, lògic, i just.  Podeu consultar els projectes desenvolupats a eixarcolant.cat.

Gaudiu de calendari, de la seva bellesa i dels seus continguts. Sigueu consumidors conscients, i feu que la consciència s’encomani. Moltes gràcies per la vostra col·laboració!